5000 besøgende til ”Den store havefest” i Holstebro

Ideen til Den Store Havefest blev taget af de tre Y´s Men´s klubber i Holstebro, Hardernes-, Holstebro- og Sct. Jørgens Y´s Men´s Club.

Klubberne så, at der var en mulighed for at få andel i midlerne fra Holstebro Kommunes pulje i anledning af fejringen af byens 750-års jubilæum, og dermed få synliggjort foreningslivet i Holstebro. Der deltog også over 50 frivillige foreninger.

Der blev efterfølgende indledt et samarbejde med FDF og spejderne om at deltage i Havefesten, men hurtigt blev en broget skare af foreninger inddraget i at være deltagende i Den Store Havefest. Over 50 foreninger deltog på dagen.

Konceptet for tildeling af midlerne fra Holstebro Kommune var, at der blev skabt relationer og fællesskaber mellem foreninger, som ikke på forhånd havde et samarbejde. Det blev i høj grad indfriet gennem forberedelserne og afviklingen af Den Store Havefest, Grundlovsdag, d. 5 juni i byens Lystanlæg med ca. 5000 besøgende

Lystanlægget var bl.a. fyldt af:

De uniformerede korps med mobil shelter, kanosejlads, træklatring og snobrødsbagning.

Fysisk udfoldelse: gymnastik, dans, rollespil og vandring.

Boder med foreninger med social/diakonalt formål: Kirkens Korshær, KFUM KFUK, KFUM´s sociale arbejde og ”Udsatterådet”

Byens friluftsscene var også inddraget i festen med optræden af 9 forskellige lokale kor, tale om frivillighed v/Folketingets formand Søren Gade og til afslutning koncert med ”Landsbylaboratoriet” fra Idom v/Holstebro

Y´s Men´s klubberne var synlige med hver deres bod. Desuden uddelte vi gratis 750 Muffins og lige så mange kopper kaffe.

Det blev en fantastisk dag, hvor vi fik vist, at når vi løfter i flok, så kan vi mere end vi tror.

Tilbage til nyhedslisten