Velkommen til mit hjem
Et nyt gratis undervisnings- og samtalemateriale til skoler, foreninger, organisationer, kirker, familier og alle andre interesserede, der arbejder med børn i 6-10 års-alderen.
To nye film og fire multimediefortællinger skal hjælpe børn og deres voksne med at tale om flygtninge og det gode kulturmøde. Udgangspunktet er gensidig respekt og medmenneskelighed. Projektet fortæller flygtningebørns historier både fra en flygtningelejr ude i verden og her fra Danmark.
Børn stiller spørgsmål og vil have svar
Hvad siger man til børn, når de spørger om, hvordan det er at være flygtningebarn og have mistet sit hjem? Eller hvordan det er at komme til et fremmed land som Danmark og skulle starte i skole uden at kunne tale dansk? Det giver tøjdyrene Snapper og Topper et bud på sammen med Sigurd Barrett i et nyt undervisnings- og samtalemateriale til børn i indskolingsalderen.
Godt fællesskab bygger på nysgerrighed og respekt
Hvordan byder man bedst flygtningebørn velkommen til Danmark? Og hvordan hjælper man etnisk danske børn og flygtningebørn med at forstå og respektere hinanden, så de kan skabe en god hverdag sammen? "Velkommen til mit hjem" gør det nemmere for lærere, frivillige ledere og andre voksne at tale med børn om, hvad det vil sige at være flygtningebarn og skaber et udgangspunkt for et godt kulturmøde mellem flygtningebørn og danske børn.
Et kendt og elsket fortælleunivers
"Velkommen til mit hjem" tager udgangspunkt i fortælleuniverset omkring tøjdyrene Snapper og Topper og entertaineren Sigurd Barrett, som mange børn allerede kender, og som har vist sig at være et godt redskab til at få børn til at snakke om og reflektere over komplicerede emner. Tidligere er bl.a. udgivet ”Sigurd fortæller Bibelhistorier”, ”Historier om at være til” og senest ”Historier om verdens uretfærdighed”.
Om materialerne og behovet for dem
"Velkommen til mit hjem" består af en række redskaber til den gode samtale med børn i klassen, i foreningen, i klubben, i kirken, til spejder eller FDF - eller hjemme i familien.
Materialet består af to oplysnings- og samtalefilm og fire multimediefortællinger samt information og støttemateriale, som vil blive tilføjet løbende.
Alle materialerne kan findes på www.dkm.dk/hjem